Vile Aure – … – Eylie d’en Haut

Trasa: Vile Aure – Germ – Lac D Espingo – Luchon – Fos – Etang d’Araing – Eylie d’en Haut

Tako sva z Ano torej nadaljevali s poizkusi zdravljenja njene noge in neuspelimi poizkusi nadaljevanja najinega duo pohoda. Iz Vile Aure sva skupaj naredili res kratko in deževno etapico v Germ, ampak njena noga ni bla ok. Sprejeli sva odločitev, da Ana za teden dni skrajša pohod (sprva je načrtovala 3 tedne) in se iz Luchona vrne v Pariz in na letalo za Brnik. Svoje proste dni dopusta lahko bolje izkoristi v jeseni, ko jo bo noga spet ubogala, jaz pa bom pot previdno nadaljevala sama, dokler se mi ne pridružita Nika in Nejc.

Deževna pot Vile Aure – Germ

Poslovilno pivo v Germu.

Jaz z zemljevidi vsepovsod, da se sama ne izgubim 😅
Lac d Oo
Večerja ob Lac D Espingo

Po spustu iz te lepe planote in smučišča Superbagneres v mesto Luchon sva se z Ano se zadnjič srečali in imeli priložnost prepakirati stvari.

Kaj sem ji dala za domov?

Eno odvečno prešvicano majico in vse dele pohodnih vodnikov, ki sva jih že prehodili. Mogoče se vam zdi smešno, ker jaz, milenijka, rojena 92, nosim s sabo knjige in zemljevide. Tisti, ki me poznate veste, da sem malo babica, malo ne zaupam baterijam svojih elektronskih naprav, malo pa mi je všeč doma imeti oguljen vodnik, ki te je peljal na počitnice.

Odkar je Ana šla več ne dežuje niti ni sledu o megli. Vroče je. Hodim mimo državnih mejnikov med Francijo in Španijo, spoznavam druge enodnevšeke in večdnevšeke v Pirenejih. Pogovarjam se sama s sabo po tiho, včasih glasno.

Če mi je dolg čas žvižgam najavno melodijo od Pike Nogavičke.

Etang d Araing

Perem svojo pohodno majico vsak večer in jo sušim na šotoru.

Poslušam kratke radijske vsebine (podcaste).

Opazujem kako potuje sonce in kje naj postavim šotor.

In se veselim spusta z vrhov v dolino, ko se bom srečala z Niko in Nejcem. Sanjam, da bomo mogoče zapustili GR10 in šli proti Andori. 🥾🥾🥾


2 thoughts on “Vile Aure – … – Eylie d’en Haut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s